Начало

Здраве и красота

По-здрави през хладните дни


Дата: 2016-10-05 11:15


Есента дойде, времето се променя бързо. Сутрин е студено, следобед става топло. Човек се чуди как да се облече. Тялото ни обаче също започва да иска своята промяна, за да се подготви за промените във времето. Ако искаме да бъдем по-здрави, трябва да се храним с някои продукти, които определено ще засилят имунната ни система и ще ни предпазят от неприятните настинки и вируси.

Чесън - При кашлица, настинки, грип и други неразположения - чесънът е наш пръв съюзник за възстановяване на доброто здраве. Добавете няколко сурови скилидки към вечерята си.

Зелен чай - Освежаващата напитка е с високо съдържание на антиоксиданти. Китайците говорят за здравословните ползи от зеления чай от векове и стотици години по-късно се доказа, че са били прави.

Лук - Ако не харесвате чесън, опитайте с лук. Луковите главички съдържат мощен естествен химикал, който може да стимулира защитните сили на имунната система.

Моркови - Зеленчукът съдържа високи нива Бета-каратин, коeто е вещество, стимулиращо производството на борещи се с инфекциите бели кръвни телца от имунната система.

Люти чушки - Стимулират обмяната на веществата. Съдържат високи количества витамин С и Бета-кератин.

Броколи - Имуностимулатор. Съдържат витамин А, С, Е и почти всички най-полезни хранителни вещества.

Червено цвекло - Червеното цвекло е мощен имуностимулатор, тъй като е богато на витамин В, желязо, магнезий, манган и калии.

 

 

 

 

 

 

Автор: БАЗП  Източник: http://www.vesti.bg/

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 5193

Партньори