Начало

Новини

Германски съд осъди мнима лекарка на доживотен затвор


Дата: 2022-05-26 11:25


 

Германски съд осъди 51-годишна жена, представяла се за лекар, на доживотен затвор за причиняване на смъртта на няколко души, които е „лекувала“, предаде Асошиейтед прес.

Съдиите от районния съд в Касел аргументираха решението си с доказателства, които потвърждават, че жената е използвала фалшив лиценз, за да бъде назначена като анестезиолог.

 

По време на разследването е установено, че трима пациенти са починали в резултат на грешки на „лекарката“, а други са получили сериозни увреждания.

 

Присъдата на магистратите е по три обвинения за убийство и по 10 – за опит за убийство. Съдиите наблягат на особената тежест на престъпленията, което поставя под въпрос евентуалното излизането на жената от затвора след 15 години – това е срокът, който осъдените с доживотни присъди в Германия трябва да излежат, за да бъде разгледана възможност за евентуално освобождаване.

 

Според прокуратурата жената е дозирала погрешно анестетици и реално не е лекувала случаи на интоксикация в болница във Фрицлар, град близо до Касел. Твърди се също, че тя носи отговорност за неправилно дозиране на кислород, което е довело до сърдечни увреждания и полиорганна недостатъчност.

 

Прокурорите твърдят, че жената е действала заради прекомерна нужда от признание.

След като е работила в болницата във Фрицлар от 2015 до 2018 г., тя се премества в клиника в Северна Германия.

Длъжностни лица от регионална медицинска асоциация са забелязали несъответствия в нейните CV-та и в крайна сметка тя се предала на органите на реда за измама при наемане на работа. Сигналите са били подадени от Медицинската асоциация на Хесен и бившия й работодател.

 

Автор: "БАЗП"  Източник: zdrave.net

КоментариВидео: БАЗП права на пациента

Анкета

Прави ли ви лекуващия лекар антибиограма преди да ви изпише антибиотик?

Да
Не


Общо гласове: 5193

Партньори